onsdag 26 juli 2017

Tränarkarusell. Prognos 17/18

Som vi alla vet så kommer Tränarna som vanligt få det hett om öronen även i år. Vilka Coacher sitter säkert och vilka hänger löst? Häng med här så reder vi ut begreppen.

Vi börjar med en grupp Tränare som sitter idiotsäkert:

Mats Waltin - Södertälje. Ingen sitter mer säkert än en Tränare som är sin egen Sportchef. Dessutom lär SSK lyfta i år.

Joakim Fagerwall - Björklöven. Sitter på ett längre kontrakt och har enormt inflytande i organisationen. Har inte heller någon Sportchef över sig.

Hans Särkijärvi - MoDo. Är den mest rutinerade tränaren i serien. Besitter dessutom en spelartrupp som ska tillhöra toppen. Lär ges rejäl arbetsro.

Håkan Åhlund - Pantern. Har inga förväntningar på sig över huvud taget. 66% nya spelare lär ta tid att få ihop. Sitter även på ett kontrakt som klubben inte har råd att bryta.

Magnus Sundqvist - Tingsryd. Otroligt kompetent och har inte heller några överdrivna förväntningar på sig såvida man inte hamnar i en negativ kvalserie.

Björn Hellström - Oskarshamn. Kompetent och driven trots sjukdomar och Åsne-attacker. Björn gör en nystart i Oskars efter åren i Malmö och backas upp av geniet Pär Kenttä.

Pelle Svensson - Troja/Ljungby. Kan Coacha nykomlingarna helt utan krav från kreti och pleti.

Tobias Thermell - Karlskoga. Har varit i klubben i 100 år och gjort det förbannat bra dessutom. Sitter säkert.

Marcus Ragnarsson - Almtuna. Uppsalas starke man lär inte kunna gå att rubba än om de åker ur. Inga pengar till någon ersättare existerar. Ej heller någon med större kompetens och erfarenhet.

Vi fortsätter med en grupp Tränare som sitter löst. Vissa mer än andra.

Fredrik Andersson - Timrå. Har minimal erfarenhet ifrån huvudtränaruppdrag på denna nivå. Har dessutom en tight budget och gnälliga Sundsvallsbor att slåss emot.

Marcus Åkerblom - Leksand. Besitter även han enormt lite rutin som Headcoach på denna nivå. Lägg till den gigantiska kravbild Fansen har efter bergodalbanan med Perra Johnsson. Är LIF sämre än 5:a vid juluppehållet så får Baloo gå.

Roger Forsberg - Västervik. Tar över efter Mattias Karlin och har ett sämre lag att jobba med på pappret. Prognosen pekar på att VIK gör det sämre i vinter än ifjol kombinerat med hybrispumpade knäppskallar i styrelserummet som vill se laget prestera bättre. 50-50 att Ragge Karlsson tar över i vår.

Tomas Mitell - AIK. Förmodligen den Tränare som kommer få gå först. Troligtvis i månadsskiftet Oktober/November. I Gnaget finns inget tålamod. Det är dessutom folk ovanför Anders Gozzi som bestämmer. Det är sedan gammalt. Chans till överlevnad 1%.

Jonas Johnsson - Vita Hästen. Näste man till rakning i den kaosorganisation som Hästen är. Pelle Hånberg, Micke Johansson, Fredrik Jensen, Per Hellenberg och Nicklas Czarnecki är några kompetenta hockeymänniskor som pållarna lyckats slarva bort den senaste tiden. Luktar Nordkorea lång väg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar