tisdag 10 oktober 2017

Vi kan inget om hockey

Löven går bra, som tåget typ. Även om det bara blev 1 poäng borta mot Vita Pesten på måndagafton efter att ha hämtat upp ett hopplöst underläge 3-0 på bortaplan i Himpan så är alla imponerade av Björklövens karaktär. Vi är helt enkelt inte vana att laget spelar så bra som de gör just nu. Att laget kan hämta upp ett hopplöst underläge med korkade utvisningar i parti och minut, göra match av någonting som det inte ska gå att göra match av är stort. Det har inte hänt på 20 år!

Bloggen har dömt ut laget. Bloggen har dömt ut Fagerwall. Med facit i hand kan vi bara konstatera att Vi inte kan någonting om Ishockey.
Mao ber vi er avfölja oss.

Tack för den här tiden.

onsdag 20 september 2017

Premiären i väntad moll

" Fagge hör hemma på en divan hos en psykolog och inte i ett hockeybås om han tycker att detta material håller"
Citatet kommer från VKs liverapportering och det är bara att instämma.

Det såg ut som dynga där ute idag. Bloggen på plats i Nobelhallen tillsammans med 20-25 andra naiva Löv som hade hoppats på en stabil insats.
BIK var inte bra men spelade enkelt ut Löven som saknade allt vad passningsspel och finish innebär. Det var plågsamt att se den totala avsaknaden av spelintelligens hos de grönvita.

Visst man reducerade 2 gånger och gav de tillresta visst hopp men vad gjorde det när BIK satte 4-2 målet minuten senare.

Werner ska dock ha viss cred. Han var inte svinbra men samtidigt var han bästa Björklöv.

Härnäst väntar svåra Leksand på hemmaplan Fredagkväll.
Kan bli en riktigt otrevlig historia

måndag 11 september 2017

Det kommer gå åt helvete i år igen

Nästan alla träningsmatcher spelade och seriepremiären närmar sig för de gröngula. Efter vinst mot Div 1 motstånd samt förlust mot Luleå i en match man var med i för att därpå tvåla till MoDo så har Löven torskat 3 matcher i rad: Mora (övertid), Timrå och Skellefteå (båda defilering) så väntar till sist  TIK på hemmabana.
Gemensamt för alla försäsongsfajter är precis som vanligt dvs avsaknaden av offensiv konstruktivitet med ett tillhörande rörligt och fungerande powerplayspel. Över lag bristande kompetens i passningsspelet är vi vana vid men när man inte får in pucken så går det inte att vinna!
Dessa viktiga parametrar styrker bloggens tes om fortsatt ökenvandring.
Inget av nyförvärven bortsett ifrån Masiello och glimtvis Stenqvist har visat något i positiv bemärkelse.
De naiva mupparna som trodde Löven skulle kunna sluta Topp 4 efter MoDomatchen lös med sin frånvaro på forumen efter SCA Cupen där verkligen kom ikapp dem.

Bloggen tror inte på spelartruppen.

Bloggen tror inte på Fagerwall.

Heja Björklöven.

tisdag 15 augusti 2017

Första träningsmatchen avklarad

IF Björklöven bortaslog Vännäs HC på Tisdagskvällen inför 800 åskådare. Nyförvärvet Simon Åkerström blev 2 måls skytt. Kim Karlsson bjöd på några fina dragningar när han lekte med Vännäsförsvaret och Adam Werner höll nollan. Positivt i denna ganska ojämna batalj var Lövens nya paraplyuppställnong i Power Play som måste ses som ett fall framåt. Junioren Emil Norberg tog för sig och såg stundtals ut som en ny Johan Boman. David Lindqvist var på spelhumör och såg bra ut på sin kant - han lär kliva upp en nivå till i vinter.
Negativt var de stundtals bökiga uppspelen, den obligatoriska indianaren från Stefan Andersson samt idel puckschabbel signerat den ringrostiga kaptenen Freddan Andersson. I övrigt drog Nicke Johansson på sig ett onödigt matchstraff efter att ha sänkt en icke spelförande spelare. Tack och lov visade nyförvärven Jacob Stenqvist och Simon Backman upp ett exemplariskt Boxplay spel så det var aldrig fara på taket.

Visst var 0-7 en aning i överkant där unga Vännäs hade en del målchanser i den första perioden, men det ville sig inte mot en någorlunda massiv Lövensdefensiv. Inga jätteväxlar går att dra av denna träningsmatch där några rutinerade stod över för en del juniorer. Närmast följer derbyt mot Teg på Torsdag. Då får vi se vad nye målisen Oscar Masiello är gjord av.

Så ställde Löven upp:

Werner

Stenqvist - Åkerström
Backman - Jacke A
Steffe A - Pavel

Kongo - Freddan - Hutch
Farley - Otto - Erik Rainersson från J-18
Linkan - Hage - Nicke
Grana - Andreas W - Norberg

onsdag 9 augusti 2017

Medialt fiasko i samband med ispremiären

Säsongen 17/18 har knappt hunnit starta men pajaserierna i samband med IF Björklöven är i gång på allvar. Onsdagens hypade ispremiär som skulle samsändas gratis för VK/Folkbladets läsare klipptes av ca 10 min in i spektaklet som fram till dess gav oss Lövenfans en demonstration i amatörmässighet utan dess like. Dagens största sporthändelse i södra Västerbotten började förvisso 16:55 som planerat men sedan gick allt utför. Först fick vi se en ismaskin i några minuter innan kameran förtvivlat försökte hitta träbocken tillika VK-Sportens utsände Thomas Ruuth med bihanget Gurra G. Efter lite ljudproblem kom de igång varpå Ruuth ställde den korkade frågan "Vad förväntar du dig av dagens träning"? Helt enligt Journalisthögskolans standardformulär varpå Gurra räddade upp fadäsen genom att tala om för tittarna att detta var första gången laget var på is därav att man inte kunde förvänta sig något annat än att få se spelarna visa upp sig. Efter denna krystade dialog lämnade dessa herrar över ordet till T3 Centers konfrancier som efter ytterligare ljudstrul förkunnade dagens program. Efter väntan och åter väntan kom så Björklöven ut på isen utan varesig musik, spotlights eller presentation. Precis när de skulle ställa upp på blålinjen bröts eländet och lika bra var kanske det.
Nu har VK/Folkbladet flashat för att man som pluskund kommer kunna se de 2 första träningsmatcherna via dem. Löven Sthlm undrar stilla hur många nya pluskunder man värvat efter dagens debakle?
Som sagt: Cirkus Björklöven snurrar vidare.

fredag 4 augusti 2017

Plötsligt blev 10:e platsen realistisk

Jonas Emmerdahl borta 3 månader pga operation öppnar upp för nye "frälsaren" Simon Backman från SaiPa. Frågan är varför en 33 årig Ass Lagkapten i Finska högstaligan väljer ett bottengäng i HockeyAllsvenskan? En nära relation med Mikko Pukka har påtalats som ett motiv. Det som sätter grillor i huvudet på bloggen är Jocke Fagerwalls omdöme ang nyförvärvet: "En rutinerad tvåvägsback". Om sanningen ska fram så är det mer en defensiv back ala Pukka man fått tag i då Backmans poängskörd inte är något att tala om. En direkt ersättare till Jämmerdahl är han Mao inte men för folk som inte kan hockey så är det ljuv musik. Att det blev just en defensiv kugge till har bloggen dock ingenting emot. Vi uppskattar bara sanningen, och hur nu Jäger ska formera försvaret blir interessant. Fagge talade om att sprida ut Finnarnas erfarenheter, så med all sannolikhet så lär backparen se ut enligt följande Backman - Stenqvist, Pukka - Åkerström, S Andersson - Pavel. Med 5 st "bra eller mer eller mindre bra" försvarare (Farbror Blå ej medräknad bland de bra) så borde Löven ha chans på en 10:e plats i tabellen och inte den 11:e som bloggen tidigare förutspådde.

Att Pantern plockat in sållet Bjurö som 1:e keeper styrker bara vårt tidigare jumbotips rörande gröthalsarna från Kirseberg.

torsdag 27 juli 2017

Detta kommer Lövenfansen gnälla över i år

Varje år separerar Ishockeyn människor i 2 läger. De som tycker att solen skiner för jämnan, att allt är bra och positivt samt de som tycker att allt var bättre förr och att allt nuförtiden är åt helvete samt att alla borde avgå.
Antingen accepterar man att ens hockeylag rör upp känslor och tolererar båda sidor eller så är man dogmatisk åt endera håll.
Om vi bortser ifrån den skaran som är nöjda med hur klubben sköts och nöjer sig med att Björklöven i realiteten är ett HockeyAllsvenskt bottenlag så kan vi titta närmare på vad den missnöjda och psykiskt misshandlade delen av supportrarna kommer vara extra förbannade på i vinter:

1. Stefan Anderssons medverkan på isen. Boxplay generellt.
2. Att Fansens insamlade klöver ännu ej genererat något sniper-skägg från over there.
3. Akustiken i ladan som är sämre än någonsin.
4. Att Thomas Lyth fortfarande får dömma matcher i Umeå.
5. SHL som kommer med nya regler i år som gör det ännu svårare att avancera uppåt ifrån ett redan svårt läge.
6. Att den puckkäre Kim Karlsson aldrig släpper pucken till sina medspelare.
7. Lennart Holmlund
8. Att Niklas Pavel får för lite istid.
9. Avsaknaden av en rutinerad förstemålvakt.
10. Att vita hjälmar fortfarande inte finns till bortadräkten.
11. Mattias Granlund som lyfter hög lön men som aldrig bidrar med något.
12. Att Emil Wikström inte går att sälja då ingen vill ta i honom med tång.
13. Leksand Superstars som gör att Green Devils inte längre kan kalla sig seriens bästa klack.
14. Löven Sthlm Bloggen som bara klankar ner på allt som har med Löven att göra.