onsdag 11 maj 2016

Ny tid, ny strid

Mycket vatten har runnit under broarna sedan de ökända bloggkollektivet Löven Sthlm spottade ut sig några bittra haranger i etern. Säsongen är för länge sedan slut. Löven grejade mirakulöst nog nytt kontrakt. En hel del spelare har fått lämna och några nya spelare och ledare har tillkommit. Mer om det senare. Anledningen till uppehållet från vår sida stavas uppgivenhet och allmän misär. Vi har helt enkelt inte orkat bry oss tillräckligt om den misshandlade Ishockeyföreningen Björklöven. Det finns dock en del bryderier inför kommande säsong och vi börjar såklart med 6 positiva nyheter som är värda att skriva hem om. För det första är Jocke Fagerwall på plats sedan 1:a Maj som General Manager, hans uppdrag blir likt Lasse Marklund i Skelet att ha ett övergripande ansvar över alla Lövenlag ner till U-16. Detta känns för en gångs skull seriöst. Det andra är att jubelidioten Fredrik Åkerblom lämnat sitt VD uppdrag. Det tredje är att klubben går tillbaka till helgrönt hemma och vit-grönt borta. Mao är de svarta inslagen på hjälmar, byxor och handskar borta (förhoppningsvis för alltid). Den fjärde positiva aspekten är återkomsten av Messy Jonsson som under vintern var assisterande kapten i AIK. Messy är en grovjobbande lagspelare med powerforward-egenskaper. Grädde på moset blir ett uppfräschade av T3 Center där både taket renoveras och arenan begåvas med en bättre mediakub. Den sista positiva nyheten måste vara banderollerna om Tommy Jonssons avgång. Detta visar på ett cudos bland de yngre Lövenfansen och tilltagen är sannerligen något vi på bloggen högaktar.
På minuskontot måste vi nämna Kevin och Jons sortier. I fallet Kevin handlade det om att man inte ville förlänga kontraktet pga att han inte ansågs passa in i gruppen. I Jons fall handlade det om att klubben inte tyckte han levererade tillräckligt i förhållande till hans lön. I verkligheten handlade detta om att båda dessa spelare ifrågasatte Tommy Jonsson, något som denne inte klarade av. Vidare kan lagbygget inför nästa säsong starkt ifrågasättas. Målvaktssidan är sprillans ny och väldigt ung. Dessutom saknar både Lundström och Werner gedigen rutin från Hockeyallsvenskan. På backsidan (vinterns akilleshäl) ser det också ungt och orutinerat ut när vi pratar nyförvärv. Forwardslinjen har tappat alla 3 Transatlanterna då de ansågs för dyra och hittils är ersättarna unga där Ottosson och Högberg ser intressantast ut. Nu har man ju ifrån Björklövens håll gjort ett avstamp i något nytt där GM-Fagerwall  uttalat sitt stöd för Jonssons höga presspel. Det återstår en del namn att fylla truppen med men det är klart vad man är ute efter för typ av spelare.
Vi kan bara hoppas att laget går så pass dåligt i början av serien att det blir oundvikligt att sparka Tommy, låt säga senast i början av November. Efter det så kan festen börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar