måndag 11 juli 2016

Truppgenomgång

Varje år sitter Hockeyspelare och fnissar förnöjt åt olika förståsigpåare som tippar, rankar, vrider och vänder på möjligheterna för att just deras lag ska ges goda grunder att lyckas inför kommande vinter. I vårt fall är vi benhårt realistiska, på gränsen till skoningslösa med våran verbala motorsåg där vi i många fall kanske inte värdesätter de egenskaper en spelare besitter off ice, vilket inte är att underskatta sett till spelartruppens dynamik. Men eftersom vi inte är med på bussen när Nicke väljer film så vet vi mycket lite om det sociala samspel som är så viktig för lagidrott. Allså betygsätter vi det vi ser på isen, snappar upp i de undermåliga spelarintervjuer vi matas med dagligen. Vi lägger mao ingen vikt på hörsägen och ryktesflora spridd på Gröngult exempelvis.
Vi till skillnad mot Tommy Jonsson börjar bakifrån:

Målvakter:

Niklas Lundström: Gammalt Gnagarsvin som varit med och nosat på SHL och AHL spel over there. Fortfarande ung men har ändå samlat på sig en del med rutin. Har dock aldrig burit ett Svenskt lag på sina axlar såsom han kommer göra i vinter. Chansvärvning dock given som etta. Betyg 3.

Adam Werner: Mariestadsprodukt som Dalle grävt upp. Var med ifjol några matcher på bänken. Denna säsong är han utlånad från Färjestad. Nyligen draftad och uttagen i Småkronorna. Ser spel i Umeå som en språngbräda för större utmaningar. Lär vakta båsdörren i vinter. Betyg 2.

Backar:

Stefan Andersson: I sina bästa stunder en helt ok PP-back. Tyvärr sönderläst och stundtals katastrofal i egen zon. På nedåtgående men i brist på konkurrens lär han få gigantiskt med speltid i år igen. Assisterande Kapten. Betyg 3.

Jakob Andersson: Talangfull egen produkt som vänder hem efter år av skolning hos Marklunds. Var utlånad ifjol till VIK och Asplöven där han gjorde en habil insats. Offensiv i sitt tänk med framtiden för sig. Kan bli kvar i klubben länge om han inte lyckas för bra dvs. Betyg 3.

Christian Bull: Nyförvärv från Norge som beskrivs som en Tollefsen light, minus Ole-Kristians speluppfattning. Förmodad flopp precis som majoriteten Norrmän vi sett komma och gå under åren. Troligtvis skeppad innan Januari. Betyg 1.

Lukas Ekeståhl-Jonsson: Ung ambitiös offensivt skolad försvarare som var nominerad till Guldgallret. Tillbaka efter lång skadefrånvaro. Behöver bygga på sig 20 kg för att bli att räkna med på sikt. Betyg 3.

Jonas Emmerdahl: Lång, gänglig och rutinerad tvåvägsback som gjort bättre säsonger i VIK än den vi fick se i vintras. Sista chansen i Löven. Rejält revangesugen. Betyg 2.

Niklas Pavel: Storväxt Göteborgsgamäng med en brokig karriär bakom sig. Lyckad i Kiruna senast men saknar tempo från HockeyAllsvenskan. Betyg 1.

Emil Wikström: Spelar enkelt och fysiskt. Komplementsback. Begränsad speluppfattning, långsam skridskoåkning, ej passningsskicklig. En fattigmansversion av Hellraiser.. Betyg 1.

Forwards:

Tobias Hage: Hyfsad poängplockare i Almtuna innan han kraschlandade i Djurgården med minimal speltid. Har potential för spel i 1:a eller 2:a formationen. Betyg 3.

Fredrik Hetta: Kom med skyhöga förväntningar ifjol efter en makalös säsong i Pantern. Hämmats av skador. Revangesugen. Naturlig målskytt om han får vara hel. Betyg 2.

Joakim Höglund: Nyförvärv ifrån Tingsryd. Fullpumpad med självförtroende efter en strålande säsong.. Tilltänkt spetsspelare med Löven mått mätt. Joker. Betyg 3.

Niklas Johansson: Trotjänare och lagspelare som ofta får beröm för uppoffrande Boxplayspel. Sätter en och annan balja emellanåt. Borde få ett A på tröjan i år. Betyg 2.

Marcus Jonsson: Messy med hela Ume-stan. Gnuggare och sargräv. Lever mycket på fart och fysik. Utpräglad Powerforward. Karaktärsspelare. Viktig. Betyg 4.

Kim Karlsson: Kongo är den mest sevärda spelaren i laget. Återhämtar sig fnv ifrån en otäck hjärnskakning. Kämpar mot klockan för att hinna bli fit till premiären. Är han frisk är han given förstecenter. Betyg 4.

David Lindkvist: Piteåvärvning med låga krav på sig. Lär nöta en hel del bänk i vinter om det inte blir tal om utlåning. Betyg 1.

Cody Murphy: Transatlant som lyckades bra i Västerås ifjol. Avig, speedig med bra skott. Borde få del Powerplaytid. Förmodad publikfavorit.  Betyg 3.

Axel Ottosson: Hemvändare ifrån MoDo där han testat SHL-spel. Center som kan gå in i någon av de första formationerna. Betyg 3.

Lucas Sandström: Växte till en stjärna förra säsongen där han blev poängbäst i laget. Har förmågan att alltid ge järnet precis som farbror Tomas. Tar en del onödiga utvisningar. Betyg 4.

Isak Stenlund-Ädelgran: Ytterligare en hemvändare ifrån Marklunds som är ung och hungrig. Svårbedömd rightare som fick pröva på SHL spel gågna vintern. Betyg 2.

Jesper Thörnberg: Rivig slitvarg utrustad med ett bra skott. Lär få ytterligare ansvar i vinter. Kan avgöra matcher helt på egen hand. Betyg 3.

Stefan  Öhman: Den gamle och havet. Kaptenen är påväg mot slutet av karriären och gick inte att känna igen i vintras. Lär få en utpräglad  defensiv  roll i år. Betyg 3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar