söndag 24 juli 2016

Vilken typ av säsong kan vi vänta oss?

Det "nya" Löven går på is om några veckor. Förväntningarna är låga hos många Die Hards, höga hos många korkskallar som menar på att Fagerwall kommer föra med sig idel vinster direkt från start. Det positiva i år är uppfräschningen av Ladan samt återgåendet till de klassiska färgerna. Ungefär där stannar det hos många fd säsongskortsinnehavare. Björklöven och Tommy Jonsson har mycket att bevisa innan de gamla bittra uvarna kommer återvända till det engagemang de en gång hade för klubben i deras hjärtan. Allså kan vi välja att vara realister eller drömmare beroende på hur vi tror det kommer gå. Alla hoppas ju givetvis att det kommer gå bra. Även vi.
Realisten ser ett felbyggt men estetiskt tilltalade lag som förmodligen kommer uppträda lika dysfunktionellt som de senaste 3 åren (minus Waltins lyckade vår). Mao ett nytt skvalpande runt botten/mittenplaceringarna. Drömmaren ser Världens bästa Ishockeylag på isen! Ett lag som är bättre än laget norrut som inte finns. Bättre än Pittsburgh Penguines! I deras värld är Kim Karlsson bättre än Alexander Ovechkin! Skål för Löven lixom.
Visst är det onödigt att vara pessimistisk. Grabbarna kan ju ändå åka och passa, skapa spänning i vissa matcher såsom Pantern hemma tex. Är inte det värt något undrar du? Absolut, men inte för det priset. Inte för det engagemanget som många lägger ner på "det bästa grön-gula laget". Inte en chans! Vi kräver mer!! Vi vill se att Björklöven blir en nationell angelägenhet igen! Det som gjorde klubben så stor en gång i tiden. Proffisionalism på alla plan!
Det "nya" Löven har börjat sina babysteps men det är mycket långt kvar. För det första MÅSTE laget vinna en ohyggligt massa matcher (mer dröm än verklighet). Få igång den svaga Supporterklubben Green Devils att visa att man inte bara är en bra hejaklack på hemmaplan. Man måste ställa krav på Föreningen/Styrelsen. Man måste växa sig större och samla alla Lövare runt om i landet under samma paraply! Blir man större har man också möjligheter att anordna resor till fler destinationer än Ö-Vik och Timrå. Man har under åren visat styrkedemonstrationer i Mora, Stockholm och Norrköping. Det är av yttersta vikt att fortsätta synas i mellan och södra Sverige. Självklart går resultaten hand i hand med interesset vilket visar att majoriteten i grund och botten, överallt är medgångssupportrar. Men Löven som företeelse i grund och botten borde kunna vara större än den typiska 08:ans svar på vad hockeylaget från Umeå betyder för dem kontra antagonisterna i Norr (som inte finns).
Gemene Nollåttan om Löven - "Har inte hört talas om dem sedan 80-talet".
Gemene Nollåttan om Marklunds - "Bra lag, svåra att slå".
Vill vi ha det så här? - I helvete heller! Det sticker i våra ögon att ett gäng outbildade apor spelar bättre hockey än oss!! Så gå på derbyt, visa dina färger. Sjung arslet av dig. Låt de gröna bengalerna brinna på Teg! Oavsett om vi får dyngstryk eller ej. Det är i alla fall en början för oss som är kvar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar