torsdag 29 juni 2017

Kapten Krok

Björklöven gick idag ut med att 28 årige nyförvärvet Freddan Andersson blir ny Lagkapten. Massiva reaktioner väntas av Fansen som givetvis sett en local boy med detta ämbete. Markus Messy Jonsson var ett givet alternativ i mångas ögon. Bördig från Umeå, en spelare med mycket hjärta. En till synes perfekt ledare. Men, Löven tänkte annorlunda. Att Freddan skulle fått ett A på tröjan hade nog ingen lyft på ögonbrynen för. Men Kapten? Redan första året?
Andersson är en 08:a som förvisso har en del rutin från SHL och HA men det är ingen stjärna vi pratar om. Att han nu ska leda laget på isen som nykomling i Norrlands huvudstad kommer bli problematiskt. Att han mot betalning ska ta de där extra skären och slänga sig och täcka skott med huvudet för Lövenhjärtat låter osannolikt.
Bloggen kan se att Fagerwall vill röra om i grytan. Fine. Detta är dock inte rätt eller rättvist för någon. Freddan har endast varit lagkapten en gång tidigare. En ynka säsong hemma i trygga Södertälje. Nu ska han bära hela den kravfyllda grön/gula ångestmaskinen på sina taniga axlar.
Välkommen till en ny säsong av Cirkus Björklöven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar