onsdag 5 juli 2017

Truppranking

Så var det dags för en ranking av IF Björklövens Allsvenska trupp säsongen 17/18, håll till godo.

Målvakter:

Adam Werner: Långtidslånet från Färjestad är fortfarande ung men har samlat på sig skaplig HA rutin som backup. Lägg till spel i Juniorlandslaget. För första gången ska nu denne store, följsamme yngling agera etta och med denna kravbild så är det möjligt att han växer under säsongen. Om inte så kan vi räkna med att något rutinerat såll lär värvas in under juluppehållet. 3 plus.

Oscar Masiello: Fjunigt, ungt Luleålån som är helt oprövad på denna nivå. Fagerwall har dock mycket gott att säga om denna framtidsman som lär få vakta båsdörren en hel del i vinter. 1 plus.

Backar:

Adam Berglin: Ung Tegsback som kommer träna med Löven och är tänkt som ersättare vid de skador som vi med 100% säkerhet vet kommer uppstå i det rackiga försvaret. 1 plus.

Jonas Emmerdahl: Bläckfisk som är bra i båda riktningar. Studsade tillbaka i vintras efter en blek inledning i Umeå. Växer med ansvar och pytsar faktiskt i PP då och då. 3 plus.

Jacob Stenqvist: Lokal talang som slipats i Andreas Johanssons MoDo. Värvad av Frölunda men utlånad till Björklöven tack vare den goda kontakten med Christian Lechtaler. 3 plus.

Mikko Pukka: Glad finnpajsare som har sina styrkor i defensiven. Mycket rutinerad med gedigen SHL och Liiga erfarenhet. Kom in och styrde upp i hönsgården med bravur. Har fått ett A på tröjan. 4 plus.

Niklas Pavel: Lagets Polis och retsticka. Tacklingsskicklig fanfavorit. Spelmässigt är han skapligt placeringssäker och duktig på att slå sarg ut. Nackdelarna är att han drar på sig en hel del onödiga utvisningar som drabbar laget. 2 plus.

Simon Åkerström: Lulåbördigt ungt nyförvärv från Vita Hästen. Stor med bra räckvidd. Son till Elitseriens maratonman Roger Åkerström. Bra gener. 2 plus.

Jacob Andersson: Stundtals katastrofal i egen zon i fjol. Ung spoling som behöver en ruttad backpartner att luta sig mot. Har en uppsida i det offensiva spelet. 2 plus.

Emil Wikström: Förmodligen den sämsta värvning som Löven gjort i modern tid. Tack vare svågerpolitik från den inkompetente sportchefen Dalle Johansson så sitter Wikström kvar på sitt kontrakt. Lär bli utlånad i höst. 1 plus.

Stefan Andersson: En mycket seg PP back som ser slutet på karriären. 2 plus.

Forwards:

Kim Karlsson: Lika dryg och arrogant utanför isen som puckskicklig och egenkär på isen. Fått kämpa  med skador senaste åren men är åter i form. Kan avgöra matcher på egen hand. 3 plus.

David Lindqvist: Pitefenomen som överraskade alla utom Fagge. Gjorde stora avtryck under sin första säsong i Björkarnas stad. Bar bitvis förstafemman och gjorde det mycket bra. En snidare med playmaking abilities. 3 plus.

Emil Norberg: Pubertetsarsle som visar på mognad i sitt spel. Gillar att smälla på. Ett framtidsnamn. 2 plus.

Andreas Wikström: Ung defensivt inriktad Center som använts flitigt i Boxplay där han gjort Viktor Ekeståhl Jonssons jobb för halva priset. 2 plus.

Fredrik Andersson: Prestigevärvning från Västervik/Örebro. Har gedigen SHL/HA rutin och förärades med kaptensbindeln direkt. Är tänkt att ersätta Stefan Öhman när han var som bäst. 4 plus.

Cody Murphy: Rivig Duracellkanin som aldrig slutar trampa. Amerikan som gör en hel del poäng och blev framröstad till fansens spelare gångna säsongen. 3 plus.

Austin Farley: Amerikan som inte fick det att stämma i MoDo men som sprutade in mål för Björklöven efter klubbytet i vintras. Utpräglad sniper som har en tendens att försvinna i matcherna. 3 plus.

Mattias Granlund: Lyxbrunkare som kom in från KHK under säsongen. Har en hög frekvens men bidrar oerhört lite framåt. 2 plus.

Axel Ottosson: Kom i fjol från MoDo med en del förväntningar på sig som inte infriades. Har mest huserat i 3:e femman. 2 plus.

Niklas Johansson: Allround veteran som blev sämre med ett A på tröjan. Duktig skridskoåkare och slugger. Börjar närma sig karriärens slut. 2 plus.

Tobias Hage: Beskrevs som stjärncenter av VK:s sportredaktion i vintras. Verkligheten visar något annat. Tekningsskicklig men oerhört skadebenägen. Var bra för 2 år sedan i Almtuna. Sista chansen i Löven. 3 plus.

Isak Stenlund Ädelgran: Utlånad i fjol till Sundsvall under större delen av säsongen. Storväxt forward  som påminner en del om en ung Peder Bejegård. 1 plus.

Marcus Messy Jonsson: Krigare, brunkare, powerforward med hjärtat på rätta stället. Lövens MVP. Borde fått kaptensbindeln. Fortfarande i en bra ålder och kan bli ännu bättre. 4 plus.

Filip Åström: Talangfull 16 åring som är med för att se och lära. 1 plus.

Alex Hutchings: Kanadick som återvänder efter en säsong på kontinenten. Högerfattad måltjuv som blir oumbärlig i power play. 4 plus.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar